Investeer in een Mobiele Website

Foto door rawpixel op Unsplash

Waarom zou je investeren in een mobiele website? Als je je website bekijkt op je telefoon ziet deze er niet eens zo slecht uit. Daarnaast bestelt er toch bijna niemand via mobiel. Zakelijk gezien lijkt het investeren in een mobiele website dan overbodig. Of toch niet?

Een mobiele website vergroot je bereik en beschikbaarheid

De drempel om het internet op te gaan met een mobiele telefoon is zeer laag. Mobiele telefoon gebruikers surfen op het web waar en wanneer ze er zin in hebben. Meestal is er dan ook geen laptop of iPad beschikbaar. ls jouw website niet geschikt voor een mobiele telefoon dan gaat de bezoeker snel door naar een andere website. Waarschijnlijk die van je concurrent.

Google geeft mobile friendly websites voorrang

Als je website bijvoorbeeld te kleine letters gebruikt of maar weinig ruimte laat tussen links, wat het lastig maakt om met je vinger op de juiste link te drukken, dan is de kans kleiner dat je site bij Google boven aan de zoekresultaten verschijnt.

De verandering is volgens Google nodig, omdat mensen steeds vaker met mobiele apparaten op het web surfen. Voor hen is het vervelend als ze via Google's zoekmachine op een pagina terechtkomen die nauwelijks leesbaar of bruikbaar is op bijvoorbeeld hun smartphone.

Mobiele zoekopdrachten overstijgen desktop

Het aantal zoekopdrachten neemt toe, maar het aantal zoekopdrachten op desktop begint te dalen. Het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten stijgt. In verhouding wordt mobiel daarom steeds belangrijker. Vandaag de dag komt meer dan 52% van het internetverkeer van mobiele telefoons.

Verbeterde user experience

Op het moment dat een website wordt bekeken vanaf een mobiel of tablet verandert deze van een horizontaal ontwerp naar een verticaal ontwerp, waardoor inhoud en afbeeldingen op een andere manier wordt weergegeven. Responsive website design zorgt ervoor dat je website er beter uit ziet en dat bezoekers eenvoudiger kunnen navigeren.

Bereik meer klanten met een Mobile Information Bar

Bij getSmart hebben we nog een andere nieuwe feature: De mobiele informatiebalk. Deze geeft je bedrijfsinformatie weer in een banner onderaan je site wanneer je deze op een mobiel apparaat bekijkt, zodat bezoekers onderweg snel toegang hebben tot je contactgegevens zoals telefoonnummer, openingstijden en de route. eb je een website via getsmart.nl? Dan ben je op bovenstaande punten alvast goed voorbereid. Wij zorgen voor dat je website geschikt is voor mobiele telefoons./