Kennisbank

Wat is Google Ads

Wat is Google Ads

Google Ads, of simpelweg Google adverteren in het Nederlands, is een betaald advertentieplatform binnen de Google-zoekmachine. Met Google Ads kun je betalen om beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van deze populaire zoekmachine.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de volgende onderwerpen:

 1. Hoe werkt Google Ads?
 2. Waar kun je Google Ads tegenkomen?
 3. Wat is Google AdWords?
 4. Wat is Google MCC?
 5. De kosten voor Google Ads.
 6. De kosten voor het uitbesteden van Google Ads.
 7. Redenen om wel of niet te adverteren in Google Ads.

Hoe werkt Google Ads?

Bij Google Ads kun je aangeven wat je maximaal wilt bieden voor specifieke zoekwoorden om een hogere positie in de zoekresultaten te bereiken. Google houdt echter niet alleen rekening met het maximale bod; andere factoren, zoals de relevantie van je advertentie en de gebruikerservaring op je website, spelen ook een rol.

Als je advertentie zeer relevant is voor een zoekopdracht, zal Google deze hoger plaatsen dan die van een adverteerder met een minder relevante advertentie, zelfs als de laatste meer wil betalen. Dit zorgt ervoor dat zoekers de meest relevante resultaten te zien krijgen, bijvoorbeeld wanneer iemand zoekt naar "camping in Gouda," zal Google eerder campings in Gouda tonen dan campings elders.

Waar kun je Google Ads tegenkomen?

Google Ads was ooit voornamelijk gericht op het instellen van zoekwoorden en het weergeven van tekstadvertenties in de zoekresultaten van Google. Tegenwoordig heeft Google zijn advertentiemogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. Naast tekstadvertenties kun je ook adverteren met productafbeeldingen, displaybanners en video's. Je advertenties kunnen worden weergegeven op platforms zoals YouTube, in je e-mailinbox (Google of Gmail), op Marktplaats en op andere websites met banner- of advertentieruimte.

Wat is Google AdWords?

Vroeger stond Google Ads bekend als Google AdWords. In 2018 heeft Google de naam Google AdWords gewijzigd naar Google Ads omdat de term AdWords de vele beschikbare advertentiemogelijkheden niet meer dekte.

Naast traditionele zoekadvertenties bood Google al campagnetypes aan waarin je met displaybanners en video's kon adverteren. Hoewel de officiële naam is veranderd, blijven mensen soms nog steeds de term "Google AdWords" gebruiken uit gewoonte. In wezen verwijzen beide termen naar hetzelfde advertentieplatform, alleen met een oude en nieuwe naam.

Wat is Google MCC?

Google MCC staat voor Google My Client Center. Om dit te begrijpen, is wat achtergrondinformatie nodig. Om je Google Ads-campagnes te beheren, log je normaal gesproken in op de Google Ads-interface via https://ads.google.com/home/.

Voor marketeers en bureaus die meerdere Google Ads-accounts beheren, kan dit inlogproces tijdrovend zijn. Je moet telkens in- en uitloggen om toegang te krijgen tot verschillende accounts. Om dit probleem op te lossen, heeft Google MCC's geïntroduceerd.

Met een Google MCC, oftewel My Client Center, kun je inloggen met één overkoepelend Google-account en toegang krijgen tot alle Google Ads-campagnes die je beheert. Dit is vooral handig voor online marketingbureaus die meerdere Google Ads-accounts van klanten beheren, waardoor ze veel tijd en moeite besparen bij het in- en uitloggen. Kortom, een Google MCC is een centraal beheeraccount voor het efficiënt beheren van meerdere Google Ads-accounts.

De kosten voor Google Ads

Wat je uitgeeft aan Google Ads hangt af van verschillende factoren, zoals de concurrentie op de zoekwoorden die je kiest, de kwaliteit van je advertenties, en hoe je je biedingen instelt. Je stelt je eigen budget in en betaalt alleen wanneer iemand op je advertentie klikt. Dit maakt Google Ads flexibel en kosteneffectief.

Laag budget: €50 tot €100 euro per maand. Perfect voor naamsbekendheid. Als je ongeveer 0.30 tot 0.70 per klik betaald ontvang je ongeveer 200 tot 300 bezoekers per maand.

Gemiddeld budget: €150 tot €400 euro per maand. Perfect voor als je bezoeker op zoek is naar jouw product en jij bovenaan wilt staan. Als je ongeveer 0.40 tot 1.30 per klik betaald ontvang je ongeveer 400 tot 600 bezoekers per maand.

Hoog budget: €500 tot €5000 euro per maand. Als je weet dat investeren loont. Bezoekers kopen meetbaar jouw product en je ontvang 1000+ bezoekers per maand.

De kosten voor het uitbesteden van Google Ads

Als je geen zin hebt om zelf met Google Ads te knoeien, kun je overwegen om het uit te besteden aan professionals. De kosten hiervoor variëren afhankelijk van de omvang van je campagne en de diensten die je nodig hebt. Maar bedenk wel dat het uitbesteden je tijd en hoofdpijn kan besparen, terwijl experts ervoor zorgen dat je het meeste uit je advertenties haalt.

Genius klanten kunnen bij ons al vanaf €395 terecht voor het uitbesteden van Google Ads. Wij zetten dan een advertentie voor je op met de juiste zoekwoorden.

Waarom wel of niet adverteren in Google Ads?

Waarom zou je überhaupt in Google Ads adverteren? Nou, hier zijn een paar goede redenen:

 • Doelgerichte advertenties: Je kunt je advertenties precies richten op je doelgroep, wat leidt tot meer relevante klikken.
 • Meetbare resultaten: Google Ads biedt gedetailleerde statistieken, zodat je de prestaties van je advertenties kunt volgen en verbeteren.
 • Snel resultaat: Je kunt snel zichtbaarheid en potentiële klanten bereiken.
 • Budgetcontrole: Je hebt volledige controle over je advertentiebudget.

Maar let op:

 • Kosten: Als je niet oppast, kunnen de kosten oplopen.
 • Concurrentie: In sommige sectoren is er veel concurrentie, wat de prijzen per klik kan verhogen.
 • Complexiteit: Het opzetten en beheren van effectieve campagnes kan ingewikkeld zijn, vooral als je nieuw bent in Google Ads.

Kortom, Google Ads is een krachtige tool voor online adverteren, maar het vergt wel wat aandacht en strategie om er het meeste uit te halen. Het kan zeker de moeite waard zijn, en als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je altijd overwegen om onze hulp in te schakelen.

01 Wat is een SEO specialist?
02 Wat is E-mail marketing?
03 Wat zijn Meta Tags
04 Wat is Google Mijn Bedrijf
05 Wat is Google Ads
06 Wat is webmail?
07 Wat zijn Open Graph meta tags?
08 Wat is Mollie?
09 Wat is ChatGPT?

Klaar om een nieuwe
website te maken?

Binnen een paar minuten ben je al van start

Probeer 14 dagen gratis
Probeer 14 dagen gratis

© 2023 GetSmart

Privacybeleid - Algemene voorwaarden - Bedrijfsgegevens

Onderdeel van Pixo Creative