Kennisbank

Wat is Google Mijn Bedrijf

Wat is Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf, in het Engels bekend als "Google My Business," is een gratis platform van Google dat je helpt om je bedrijfsinformatie te beheren en weer te geven in de zoekresultaten van Google en Google Maps. Met Google Mijn Bedrijf kun je informatie delen zoals je bedrijfsnaam, locatie, openingstijden, contactgegevens, foto's, beoordelingen en nog veel meer. 

Waarom is Google Mijn Bedrijf Belangrijk?

 • Lokale Zichtbaarheid: Google Mijn Bedrijf helpt je bedrijf op te vallen wanneer mensen in je regio zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Het is een effectieve manier om lokaal gevonden te worden.
 • Betrouwbaarheid en Credibiliteit: Bedrijven met een volledig ingevuld en actueel Google Mijn Bedrijf-profiel komen vaak over als betrouwbaarder en professioneler voor potentiële klanten.
 • Interactie met Klanten: Je kunt eenvoudig communiceren met klanten via Google Mijn Bedrijf, bijvoorbeeld door te reageren op recensies en vragen te beantwoorden. Dit bouwt vertrouwen en klantbinding op.
 • Gratis Marketing: Het is een laagdrempelige manier om je onderneming te promoten, aangezien het gratis is om een profiel aan te maken en te beheren.

Hoe Werkt Google Mijn Bedrijf?

 • Profiel Aanmaken: Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website en maak een profiel aan door de gevraagde informatie over je bedrijf in te vullen.
 • Verificatie: Google zal je vragen om de eigendom van je bedrijf te verifiëren. Dit kan gebeuren via een postkaart die naar je bedrijfsadres wordt gestuurd of via telefonische verificatie.
 • Profiel Optimaliseren: Vul je profiel zo volledig mogelijk in met relevante informatie, zoals openingstijden, foto's, een beschrijving van je bedrijf en contactgegevens.
 • Recensies Beheren: Volg en reageer op recensies van klanten om positieve relaties op te bouwen.
 • Updates Delen: Deel regelmatig updates en nieuws om je klanten op de hoogte te houden van wat er gebeurt binnen je onderneming.

Google Mijn Bedrijf en Google Maps

Wanneer je een profiel aanmaakt en onderhoudt op Google Mijn Bedrijf, zorg je er tegelijkertijd voor dat je bedrijf gemakkelijk vindbaar is op Google Maps. Dit betekent dat klanten je bedrijf niet alleen kunnen ontdekken in zoekresultaten, maar ook op de kaart. Het is vooral handig voor bedrijven met fysieke locaties, zoals winkels of restaurants, omdat het klanten helpt de exacte locatie te vinden en gemakkelijk naar je toe te navigeren. 

Voorbeelden van effectief gebruik van Google Mijn Bedrijf

 • Lokaal Restaurant: Een plaatselijk restaurant kan Google Mijn Bedrijf gebruiken om hun menu, openingstijden en speciale aanbiedingen te delen. Door positieve recensies te genereren, kunnen ze nieuwe klanten aantrekken.
 • Lokaal Servicebedrijf: Een loodgietersbedrijf kan zijn locatie en beschikbaarheid bijwerken, zodat klanten hen snel kunnen vinden wanneer ze een noodgeval hebben.
 • Kleine Winkel: Een boetiek kan foto's van hun nieuwste producten delen en updates plaatsen over aanstaande verkopen om lokale shoppers aan te trekken.

Google Mijn Bedrijf is een handige middel om je lokale zichtbaarheid te vergroten, de geloofwaardigheid te verbeteren en rechtstreeks te communiceren met potentiële klanten. Het is een eenvoudige en gratis manier om je bedrijf online te presenteren en toch wel de eerste stap wat je moet doen na het lanceren van je website.

01 Wat is een SEO specialist?
02 Wat is E-mail marketing?
03 Wat zijn Meta Tags
04 Wat is Google Mijn Bedrijf
05 Wat is Google Ads
06 Wat is webmail?
07 Wat zijn Open Graph meta tags?
08 Wat is Mollie?
09 Wat is ChatGPT?

Klaar om een nieuwe
website te maken?

Binnen een paar minuten ben je al van start

Probeer 14 dagen gratis
Probeer 14 dagen gratis

© 2023 GetSmart

Privacybeleid - Algemene voorwaarden - Bedrijfsgegevens

Onderdeel van Pixo Creative