Kennisbank

Wat is webmail?

Webmail verwijst naar een specifieke manier om toegang te krijgen tot je e-mailaccount via een webbrowser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.

In plaats van een e-mailclient zoals Outlook of Thunderbird op je computer te gebruiken, kun je met webmail je e-mails openen, verzenden en beheren rechtstreeks vanuit je internetbrowser.

Een van de grootste voordelen van webmail is de toegankelijkheid. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een webbrowser om je e-mails te kunnen bekijken, ongeacht waar je bent. Of je nu thuis, op kantoor, in een café of zelfs onderweg bent, je kunt altijd inloggen op je webmail en je berichten lezen. Dit maakt het uiterst handig voor mensen die veel reizen of verschillende apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot hun e-mails.

Sommige webmailservices bieden ook functies zoals het instellen van automatische antwoorden, het maken van filters om spam te blokkeren en het beheren van contactpersonen.

Ziggo kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om Gmail-berichten te lezen. Bij KPN vindt je dan weer @planet.nl, @freeler.nl, @onsmail.nl of @snelnet.net onder één webmail.

De gratis versies van hotmail.com, live.nl en outlook.com zijn oorspronkelijk begonnen als webmail.

01 Wat is een SEO specialist?
02 Wat is E-mail marketing?
03 Wat zijn Meta Tags
04 Wat is Google Mijn Bedrijf
05 Wat is Google Ads
06 Wat is webmail?
07 Wat zijn Open Graph meta tags?
08 Wat is Mollie?
09 Wat is ChatGPT?

Klaar om een nieuwe
website te maken?

Binnen een paar minuten ben je al van start

Probeer 14 dagen gratis
Probeer 14 dagen gratis

© 2023 GetSmart

Privacybeleid - Algemene voorwaarden - Bedrijfsgegevens

Onderdeel van Pixo Creative